2016. július 10., vasárnap

Frangipani a leg-leg az összes parfüm kompozícióm közül





Frangipani Vamp

 
Illatanyag tartalom: 46,24%. Ebből illóolaj tartalom: 27,85% (rendkívül magas!)

Besorolás: Parfüm extract.

Illatcsalád: Ámbrás-fás-virágos-orientális

Ára: 19.285 Ft/ 30 ml.

Nagyon tartós parfüm, 36 órán át velünk marad.

A parfüm 18 illatkomponenst tartalmaz. 

Elérhetősége: 5-6 hét.



Frangipani


Illatanyag tartalom: 31,14%. Ebből illóolaj tartalom: 24,12% (rendkívül magas!)

Besorolás: Parfüm extract.

Illatcsalád: Ámbrás-fás-virágos-orientális

Ára: 16.280 Ft/ 30 ml.

A parfüm 24 órát marad velünk.

A parfüm 10 illatkomponenst tartalmaz. 

Elérhetősége: 2 hét.

 
Fotó forrása: http://www.fanpop.com/clubs/flowers/images/29858863/title/white-plumeria-frangipani-photo


Egy határozott nő illatkompozíciója, elbájol, de nem a lánykák finomságával, sokkal inkább olyan nőknek való akik már kiforrott vágyakkal viszonyulnak a világhoz, annak ajánlom aki már tudja mit akar és azt is tudja hogyan érje el azt. Az illatcsaládba való besorolása ellenére erőteljesen fűszeres karakterekkel rendelkezik, bár az alap balzsamos sok mindennek mondható csak púderesnek nem, elmelett igazán különleges mint kompozíció hiszen valódi fűszeres jegyeket nem is tartalmaz. Ennek ellenére kezdetekkor az illat ütősen fűszeres, massoia, pacsuli, szantál és az ánizsos ravensara annyira hangsúlyos, hogy csak a háttérben érezzük a tejes, krémes fejjegyeket, melyek néhány perc múlva megfinomítják az illat hatását. Mert amint túl lettünk az első intenzív találkozáson jönnek a karamellásabb, mandulásabb édesebb virágos jellegek, de épp csak annyira hogy igazán előhozzák belőlünk a hódítani akaró és képes nőt. Valójában a parfüm végig még lecsengésekor sem mutat igazán édes vonalat, virágost is csak annyira hogy tudjuk van ott valami, de az semmiképpen nem meghatározó. Bár jelentős a bourbon vanília tartalma és a massoia is édes jegy, na meg a frangipáni sem nélkülözi ezt, mégis határozott a cypre jelleg, de ciprus sincs benne, és ha egy parfüm célja a behatárolhatatlanság akkor ennek itt most igazán eleget tettem. 

Úgy sikerült veszettül dögös nőies parfümöt alkotnom hogy az abszolút fás és karakteres maradjon, ez pedig igen ritka még a szintetikus illatok világban is. Összetevői között találunk serkentő, stressz oldó, energetizáló, de depresszió ellen ható nyugtató, harmonizáló és feszültségoldó hatású alapanyagokat is, egy kis energia bomba ami azért utat mutat a feszültség levezetéséhez is. Találunk továbbá jelentős afrodiziákumokat is benne, ezért nem annyira hétköznapra inkább estére és különleges alkalmakra ajánlanám, természetesen félni azért nem kell tőle, mert az ánizsos és a krémes jelleg végig velünk marad jelentősen csökkentve a parfüm tolakodó hatását, így a dög nőt egy kis hideg távolságtartás is övezi, az ezzel szokásosan párosított füstös-fülledt budoárok illata helyett. Kevés olyan parfümöm van amibe az idő múlásával nem nyúlok bele és hát ez bizony ilyen, mert ez a legrégebbi parfüm kompozícióim közül való, még akkor alkottam amikor a férjemmel megismerkedtem, azóta sok-sok év telt el, de ezen nem változtattam, ma már ilyet nem is tudnék készíteni, mert ehhez kellett az a felfokozott izgalom és várakozás, tervek a jövőre amin már túl vagyunk. De azért néha előveszem ha vissza akarjuk hozni a kezdeti hangulatot, hisz kiváló egy kapcsolat megerősítéséhez is, ha úgy érzem most több kell, jobb kell akkor ez mindig segít elmondanom mire is vágyom. Talán ebben segít az, hogy a parfüm szinte egyvonalas kompozícióra van felfűzve, karaktere az első szippantástól az utolsóig meghatározó, egy erős független mégis gyengédségre és abszolút feloldódásra vágyódó nő leképezése az illatok szintjén.

Összetevők (INCI): alcoholum96%, styrax tonkinensis resin extract, amyris balsamifera bark oil, pogostemon cablin leaf oil, cryptocarya massoy bark extract, parfum(crème tropicale)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, parfum (milk extract), plumeria acutifolia flower extract, vanilla planifolia bean extract, hibiscus ficulneus seed oil, ravensara aromatica leaf oil.

Tájékoztató:
Massoia olaj (kivonat). Ez a termék 100% természetes és megfelel az élelmiszeri aromaanyagokra és ízesítő tulajdonsággal rendelkező anyagokra vonatkozó 1334/2008 Európai normáknak. Előállítás módja: a szuperkritikus szén-dioxid (CO2) felhasználásával történő kivonással (szuperkritikus extrakcióval), mely a bio kozmetikumokat tanúsító intézmények által elfogadott ökológiai folyamat. Eredete: természetes. Nem hígított, frissen kivont, nem tartalmaz semmilyen adalékot. Főbb összetevők: nagy százalékban tartalmaz ritka illó anyagokat: pentil lakton, heptil lakton, nonil lakton. Az illóolaj összetételében előforduló egyes természetes vegyületek allergiás kockázatot jelenthetnek egyes érzékeny egyének számára, ha ezt az illóolajat a kozmetikai készítményekbe foglaljuk. Az illóolaj összetételében előforduló egyes természetes vegyületek allergiás kockázatot jelenthetnek egyes érzékeny egyének számára, ha ezt az illóolajat a kozmetikai készítményekbe foglaljuk. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: benzil-benzoátot tartalmaz.

Frangipani abszolút. A kinyerési folyamat különböző illó oldószerekkel történik, melyek elpárolognak vagy pedig szűréssel vagy ülepítéssel kivonják őket az előállítási folyamat során. Az illatosító összetételében előforduló egyes természetes vegyületek allergiás kockázatot jelenthetnek egyes érzékeny egyének számára, ha ezt az illatosítót a kozmetikai készítményekbe foglaljuk. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: benzil-szalicilátot, benzil-benzoátot, benzil-alkoholt, gerániolt, farnezolt tartalmaz. Állítólag a frangipani aromája függőséget okoz.

White Wild Musk Mallow (Abelmoschus ficulneus). Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: olyan vegyületet tartalmaz, mely kozmetikai összetevőként a bőrre alkalmazva allergén kockázatot jelenthet az érzékeny személyek számára: farnezolt. Minőség: 100% tiszta illóolaj, természetes, finomítatlan, hígítatlan, szintetizált molekuláktól mentes.

Kollekcióm:

Illatos szép napot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése