2015. augusztus 3., hétfő

A fluorid - nemrég még patkányméreg volt most meg a fogkrémet ezzel reklámozzák, hogy is van ez?



Még a szakemberek közül is kevesen mondják el hogy alvászavarok esetén különösen érdemes kerülni az fluoridos fogkrémeket.



A tobozmirigy működésének mélyreható vizsgálata során kiderült, hogy egy melatonin nevű hormont választ el, amely a véráramba kerül. A melatonin szabályozza az alvás/ébrenlét ciklusát. Normál körülmények között ennek szintje alacsony napközben mivel a beeső fény a tobozmirigyben gátolja a melatonin nevű hormon termelését, míg más hormonokra, melyek a nappali életben fontosak, serkentőleg hat. A fény kihunyásakor melatonin termelődik, és álmosak leszünk. Éjszaka emelkedik meg, szintjének csúcsa pedig éjjel 3-4 óra körül van(REM), majd fokozatosan csökken, ahogy közeledik az idő az ébredéshez. Meditáció közben is igen sok szabadul fel. A tobozmirigy és a melatonin termelése tehát erősen összefonódik az alvás/ébrenlét ciklusával. A fluorid nagy mennyiségben képes felhalmozódni a tobozmirigyben (pl. fogkrémből). A sok lerakódott ásványi anyag valamint a kihasználatlanság működésképtelenné teszi a tobozmirigy harmadik szem funkcióját és ez felnőttkorra (de inkább 10-15 éves korra) általában be is következik.
A fluorid rendkívül káros, mérgező hatással van az idegrendszerre, mivel gátolja az agyi idegsejtek megfelelő működését, megadó, kezelhető magatartást és intelligenciavesztést eredményezve azoknál, akik „kellő” mennyiségben fogyasztják.

Bár a fluor természetes élelmiszerekben is előfordul szerves kötésben, az izolált kémiai folyamatok eredményeként előállított fluorid már teljesen más hatást gyakorol szervezetünkre, a nátrium-fluorid pedig, amit az ivó- vagy ásványvízhez, illetve a fogkrémekhez és más termékekhez adagolnak, az atom-, az alumínium és a foszfátos műtrágyaipar egyik veszélyes mellékterméke. Amellett, hogy a patkány- és csótánymérgek egyik alapvető összetevője, széles körben alkalmazzák érzéstelenítésre, hipnotikus és pszichiátriai gyógyszerek gyártásához, valamint katonai ideggáz előállításához. Ennek ismeretében, hogy kerülhet ugyanez az anyag a fogkrémekbe és az ivóvízbe?

Számtalan vizsgálat bizonyította a fluorid káros hatását, vannak olyan országok pl. Németország ahol már régen (2002-ben) maximálták a mennyiséget olyan minimálisra, hogy alig kimutatható az összetételben.

Az ivóvízzel kapcsolatban:
Szemben pl. az USA-val Magyarországon szerencsére nem fluorozzák az ivóvizeket, ugyanakkor nagyon sok ásványvíz tartalmazza ezt az elemet. Tanácsos tehát vásárlás előtt átnézni a címkéket és lehetőleg elkerülni az ilyen termékeket.

Hangsúlyoznám hogy nem kívánok senkit meggyőzni, de ma már annyi elérhető anyag van erről az interneten, olvassatok hogy legalább a következő generációt ne mérgezzük meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése