2016. március 24., csütörtök

Ekrü Violett parfüm, a tavasz virágba borulása illatban megfogalmazva

A tavasz illata, a rügyek kirobbanásának lágy mégis határozottan erőteljes révülete, kicsit füves, kicsit földes, kicsit vizes virágos bomba. Olyan, mint mikor eső után kisüt a nap és a gyümölcsfák hirtelen illattal árasztanak el mindent körülöttünk, ilyenkor csupa fehér, rózsaszín és lila virággá válik a világ és az nekünk akkor is nevetnünk kell ha erre nincs okunk. A természet ölelése finoman, lágyan és elegánsan, elsősorban azoknak ajánlom akik szeretik a naturális illatokat, mert ebben semmi mesterkéltség nincsen, csak a boldog kitárulkozás, az élet szeretete, a megújulás iránti vágy.
Az  illatkompozíciót az esküvőmre álmodtam meg, tehát ilyen többet nem lesz, egyszeri és megismételhetetlen, talán ez adja a csodát ami kibontakozik benne. :)   

 

Ekrü violett

Illatanyag tartalom: 57,83%. Ebből illóolaj tartalom: 20,24%

Besorolás: Parfüm extract

Illatcsalád: orientális-virágos.

Ára: 15.090 Ft/ 30 ml

A parfüm 24-36 órát velünk marad.

A parfüm 21 illatkomponenst tartalmaz.

Elérhetősége: 5-6 hét.

Ekrü Violett
 
Illatanyag tartalom: 37%. 

Besorolás: Parfüm.

Illatcsalád: orientális-virágos.

Ára: 7.040 Ft/ 30 ml. 

Minta 1,6 ml: 395 Ft. 

A parfüm 10 órát  marad velünk.

 Elérhetősége: azonnal.
Kiárusításban - a termék a későbbiekben az Parfüm Esszenciák sorozat részeként fog megjelenni, ebben alapvető illat akkordokat jelenítek meg, melyekből bárki egyedi illatokat keverhet magának.


Olfaktív jellemzők:

Azon nőknek ajánlom akik a tavasz eljövetelével maguk is virágba akarnak borulni, elegáns és visszafogott mégis kirobbanó hangulatban. Alkotásakor a tökéletes harmóniára törekedtem, nincs benne meghökkentés, pálfordulás, térdremegős izgalom, csak épp annyi amennyi a tökéletes virágzáshoz elengedhetetlenül szükséges. Nem extravagáns, nem dög, inkább finoman simul bele a mindennapok forgatagába. Elégedett és rendkívül kifinomult világot mutat be, nem véletlenül akkoriban alkottam amikor az esküvőnkre készültem, ennek megfelelően azért bele került egy kis izgalom, egy kis félős várakozás a jövőtől, egy kis reményteli aggódás, de mindez épp csak annyira érezhető a kompozíción amennyire a többi jellemzője. Mert a szakadatlan boldogság és nevetés igazi illata ez, ami megvigasztal ha félek, és bátorít ha habozom. Ritkán sikerül ennyire pozitív parfümöt alkotnom, na de ritkán is kerül sor esküvőre egy ember életében, így nem ígérem hogy akár csak hasonlót is összehozok még valaha. :)

Ebben a parfümben keveredik minden érzés, ami az elmúlt időszakban megérintett, így nagyon nehéz dolgom van ha be akarom határolni. Van benne a krémes süteményekből de csak csipetnyi, nem tovább mint egy rövid gondolatra a tavaszi virágoskert érzete is felsejlik, majd mindez belesimul a púderes homályba, melyben a virágok végig érezhetőek de már a friss zöld felhang nélkül, meleg és puha háttérrel. Mintha az esküvőm illata lenne, sem nem fehér, sem nem sárga virágokkal, leginkább az ekrü színnel írhatnám körül. (Nevének első tagját innen kapta.) Induláskor leheletnyi édes-savanyú málna kókusszal, majd a következő percekben előtörnek a friss zöld illatok, miközben végig meghatározó marad az erőteljes keleties, orientális alapjegy. A végkicsengés nem mondható tisztán édes jellegűnek, sőt inkább a száraz-balzsamos felé hajlik orientális alapokon.
Nyitánya a málnáé, inkább savanykás, friss és élettel teli, mint édes felütéssel, ami mellett az első pillanatokban semmi más nem érezhető. Elborít ez a naturális aroma, és megelevenít egy gyerekkori emléket, az a pillanat amikor reggel rögtön felkelés után még hálóingben szaladok ki a nagyszülői házból a kerítés melletti málnabokrokhoz, szinte érzem amint a málnaszemek elolvadnak a számban. (Akkoriban még nem volt olyan divat a gyümölcsök alapos átmosása, legalábbis nálunk nem, és nincs is annál élvezetesebb annál mint amikor közvetlenül ott az ágyások mellett megettük mindazt amit éppen leszüreteltünk.)

Körülbelül egy perc múlva az édeskés kókusz és az egzotikus tiaré virág is megjelenik, de épp csak egy pillanatra varázsol el könnyeden szirupos világuk, csak feltűnnek és megmutatják magukat, jelezvén hogy léteznek, de csak azért hogy egy-két perc múlva úgy eltűnjenek mintha sosem lettek volna ott. Mintegy felvezetéséül annak, hogy utána rögtön elborítson az ami a parfüm különlegessége: a szívjegyben szereplő virágok már ütnek is, az ibolya vezeti a prímet, de a háttérben az orchidea friss zöldes és a cseresznyevirág finoman és könnyeden puha púderes illata követi. Mintha egy virágcsokorba dugnánk fejünket, egy simogatóan meleg mégis friss és tiszta tavaszi csokorba. Kis idő elteltével a tavasz hírnöke, a cseresznyevirág mindent legyőz, és tartja is magát jó ideig de már a vaníliavirág segítségével, ami kiemeli melegségét és finomítja a friss tavaszi érzetet, mintha lassan átlépdelnénk a napsütéses nyárba. Majd újra megjelennek a tavaszi virágok, de ekkor már az amirys, a styrax és az ámbra köntösében. A virágcsokor még a lecsengéskor is tartja magát, de már anélkül hogy behatárolhatnánk melyik virág érvényesül erősebben - mert hol az egyik hol a másik kap el egy keringőre - és anélkül hogy elnyomnák a kicsit édes, kicsit gyantás-balzsamos orientális alapjegyet. Mely jegyek ellenére még a végkicsengés sem édes, és nem is füstös, sőt éppen hogy csak érethetőek, annyira hogy moderálni legyenek képesek a virágos túlzást.
Azért mint minden parfümöm ez is az ellentétek világa, bemutatja a visszafogott virágcsokrot, olyan könnyedén hogy csak érezteti milyen is a tavasz - mert már mindjárt vége is és utána következik a szikrázó napsütés, de ebbe mégsem merül bele, csak megmutatja mi is várhatunk, mi is következik utána.     

Igazi tavaszváró parfüm. Nevének második tagját az ibolyáról kapta, mely virág majdnem végig érezhető marad, néha ugyan csak a háttérben, így meghatározhatatlanul, de mégis ott van mindvégig, ezzel szinte biztosítva bennünket arról, hogy a tavasz minden évben újra és újra eljön, amióta világ a világ.

Hangulata kiegyensúlyozó, harmóniára törekvő, békés és barátságos, csupa bizakodás és a jövőbe vetett hit. A megállapodott és minden túlzás nélküli, visszafogott és szolid életöröm. 

Összetevői között találhatók meditációt és ellazulást segítő, feszültségoldó, pozitív hozzáállásra ösztönző alapanyagok is, melyeket épp csak egy csipetnyi afrodiziákummal ötvöztem, így nappalra de esti programokhoz és éjszakára is kiváló lehet. Bár utóbbi kettőre csak a Parfüm Extract változatot ajánlom.
 
Összetevők (INCI): alcoholum96%, styrax tonkinensis resin extract, amyris balsamifera bark oil, parfum(ambra)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, parfum(viola odorata)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, parfum(heliotrope)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, parfum(orchidea)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, parfum(cherry blossom)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, parfum(coconut fragrance oil)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, parfum(tiaré flower)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, rubus idaeus fruit extract, vanilla planifolia bean extract, hibiscus abelmoschus seed oil.

Tájékoztató:

"Ambra" természetes illatosító
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: benzil benzoátot, benzil cinnamátot, benzil-szalicilátot, kumarint, gerániolt tartalmaz.

”Orchidea” természetes illatosító
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: benzil-szalicilátot, eugenolt, gerániolt, limonént, linaloolt tartalmaz.

”Cseresznyevirág” természetes illatosító
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint:citrált, citronellolt, eugénolt, gerániolt, limonént és linaloolt tartalmaz.

Kókusz Cabana parfüm olaj (Coconut Cabana):
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: benzil benzoátot, benzil-szalicilátot, cinnamalt, kumarint, limonént és linaloolt tartalmaz.

"Tiaré virág" természetes illatosító
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: linaloolt, limonént, farnezolt, benzil-benzoátot és benzil-szalicilátot tartalmaz.

Málna parfüm olaj (Fresh Raspberry)
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: citronellolt és gerániolt tartalmaz.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése