2016. március 20., vasárnap

Málna & Magnólia extravagancia Parfüm Extract kézműves parfüm különleges nőknek ajánlva



Segítség a hétköznapok nehézségeiben, amikor szeretnénk erősebbnek látszani mint amilyenek valójában vagyunk, emellett afrodiziákum tartalma lehetővé teszi az éjszakai huncutkodásra való felhasználását is :)

Ajánlom erős nőknek akik talán nem is annyira erősek...

  

Málna Magnólia extravagancia

Illatanyag tartalom: 58,23%. Ebből illóolaj tartalom: 25,31% (rendkívül magas!)

Besorolás: Parfüm extract

Illatcsalád: Fás-virágos

Ára: 16.485 Ft/ 30 ml.

A parfüm 24-36 órát marad velünk.
A parfüm 16 illatkomponenst tartalmaz. 

Elérhetősége: 5-6 hét.


Egy különleges parfüm különleges nőknek, azoknak ajánlom akik szeretik a kihívásokat, kemények mégis képesek a teljes feloldódásra, na persze csak akkor ha annak igazán eljött az ideje. Az ellentétek világában élők kedvelt illata lehet, mert ez a parfüm magában foglalja a végleteket. Első szippantásra mindennek tűnik csak igazán lágynak nem, karakterességével, komolyságot, erőteljes határozottságot tükröz, de lecsengésekor mégis előjön a rendkívül puha nőies oldala. A vetiver, benzoin, amyris - fás, gyantás, balzsamos alapjegyek ellenére a végén mintha egy csepp púderes hatás is megjelenne, pedig ezt a habkönnyű lágyságot nem könnyű elérni természetes összetevőkkel, különösen ezekkel nem. A meglepő kezdést határozott folytatás követi, amit végül még meglepőbb befejezés zár. Ellentétei részben talán a kétféle ambrettának is köszönhetőek, mert bár ezek orientális - keleties jegyek, amik mint ilyenek akár uralkodni is képesek lennének az összhatáson, de a fás balzsamos alapjegyek határozottságukkal megoldják hogy ezt lehetetlenné tegyék. Ellentétei másik forrása a vetivert ellensúlyozó málna-magnólia kombináció, ez a három illat annyira más és más világ, hogy én egybe talán sosem tettem volna, ha erre az illat típusra konkrét felkérés nem érkezett volna hozzám, de erre majd később még visszatérek.

Besorolásakor nem tudtam eldönteni inkább a Fás-gyümölcsös vagy a Fás-virágos családba tartozik-e, végül a szabályoknak megfelelően jártam el így nem hatása alapján, hanem összetevői alapján soroltam be. Izgalmas extravagáns illat, modern, kellően érzéki és rapszodikus, ultra dögös, lehengerlően sikkes, szinte bőrre simulóan kecses szantálos-ámbás-balzsamos alapokkal. A vetivert ritkán használjuk női parfümbe, de itt kiválóan ellensúlyozza a málna erőteljes előbb édeskés majd savanykás illatát és a magnólia már-már tolakodó csábítását. A végeredmény egy meglehetősen karakteres illat, ahol megjelenik a dög nő, az ördögi csábító - de a kompozíció mégsem tolakodó - végkicsengése pedig mint említettem a határozott mégis lágy nőiességbe fordul, egy olyan nő képe aki akár az odaadás magasiskolája is lehetne.

A története is különleges, mert szinte sosem vállalom egy konkrét szintetikus parfüm másolását, de még a halvány utánzását sem szívesen (mert amúgy gyakorlatilag lehetetlen a szintetikus rögzítők – bár ott stabilizátoroknak hívják őket – természetes előállítása, nem beszélve egy csomó illatról, amiket még annyira sem lehet kikeverni). Ennek kizárólag azért tettem eleget mert egy jó barátnőm kért meg rá, de még neki sem tudtam eleget tenni azonnal, jó hosszú ideig érlelődött bennem a dolog. Ennek több oka is volt, de a legfontosabb hogy én csak akkor kezdek el igazán foglalkozni egy kompozícióval ha az illatanyagok között fölismerek egy lehetséges harmóniát, ha megérzem hogy ezek az összetevők képesek egymással működésbe lépni. Ebben az esetben ilyen nem volt, csupa ellentétes mondanivalójú illat, és itt nem az ellentét zavart, mert az tulajdonképpen szükséges, de csak mindig csak egy kell belőle, mert az lesz a slusszpoén, attól lesz több mint egyszerűen az illatok elegye, attól válik parfümmé maga az illatkompozíció. Itt viszont csupa-csupa ellentéttel találkoztam, így jó sokáig ízlelgettem a gondolatot mire megértéssé vált bennem egy extravagáns képlet. 

A barátnőm kedvence a Givenchy Hot Couture kompozíciója, azt kérte tőlem természetes összetevőkből (nem a fogyaszthatóbb EdT-t hanem a nehézbombázó EdP-t). Ez az összeállítás hasonlít rá, de jelentős eltérésekkel, mert sok összetevő egyszerűen nem létezik csak szintetikus formulában, de nem csak ezért változtattam, az eredeti parfüm eléggé tolakodó  – úgy mondhatnám már méterekkel előttünk jár – ennél azért jóval könnyedebb összhatást akartam elérni. A Hot Couture szívjegye a vetiver és a magnólia, a vetivert átsoroltam alapjegynek hogy a lágyítsam a parfümöt, de ez csak részlegesen sikerült, mert hiába került bele helyette egy csomó illat a vetiver szívjegyként mégis érvényesül, végül azért nem változtattam mert így belőle lett a jegyek közti átvezető illat, tehát gyakorlatilag az első perctől az utolsóig érvényesül. Különös de végül megkedveltem ezt a számomra furcsa összetevőkből álló kompozíciót, talán mert az előzetes próbák száma olyan sok volt hogy a végére barátokká váltunk a vetiverrel is, pedig ezt korábban elképzelhetetlennek tartottam betenni női parfümbe, vagy legalábbis ilyen mennyiségben biztosan. Tulajdonképpen annyira megkedveltem hogy ha erőt akarok meríteni egy zűrös naphoz, amikor tudom hogy olyasmit is tennem kell ami nehezemre esik és abszolút nincs kedvem hozzá, akkor előszeretettel nyúlok ehhez a kompozícióhoz. Mert olyan keményen határozott hogy én is annak tűnök tőle, még akkor is ha tudom hogy belül más vagyok, segít egy rizikós helyzetet, megbeszélést, tárgyalást úgy lebonyolítani hogy képes legyek a saját érdekeimért harcolni, és így a mérleget végül magam felé fordítani. Emiatt pedig megbocsátottam ennek a kompozíciónak minden kezdeti kínlódást, hisz annak végül bőven meglett a gyümölcse, és bizony tanultam is tőle, azt hogy a tőlünk nagyon más is lehet jó nekünk, de csak akkor ha időt adunk neki arra hogy képesek legyünk megszeretni. Nem az illat változott meg hanem én általa, magamat győztem le ez pedig büszkeséggel tölt el, hisz nincs fennköltebb cél mit minden perccel többnek lenni mint korábban voltunk. Nagyon nem vagyok híve az álcázásnak és a maszkok mögé bújásnak, nem is igen megy nekem, de ez a világ mindannyiunkat rákényszerít néha, akkor pedig nagy segítség egy olyan illat ami ehhez erőt ad, mert tudattalanul sugározza azt a másik felé hogy erősebbek vagyunk mint ő. Estére pedig jócskán megszelídül a kompozíció, otthon már ismét önmagam lehetek, ebben nem akadályoz meg, sőt ilyenkor arra szoktam gondolni, mennyire hiányozna a kollekciómból ha nem lenne. Ha nehéz helyzetekkel küzdesz, esetleg arrogáns emberekkel, vagy ha csak erőre van szükséged akkor ajánlom ezt a parfümöt. Ha pedig valójában erős vagy, de néha szeretnéd lágyabb lenni, akár csábítóbb oldalad mutatni akkor ez a Te illatod.

Összetevői között találunk ellazulást és meditációt segítő, feszültségoldó és pozitív hozzáállásra ösztönző alapanyagok is, valamint csillapító és csendesítő hatásáért elismert hatóanyagokat; a magnólia például rendkívüli hatású nyugtató az izgalommal teli, stresszes, szorongásos állapotok esetén, a boldogság, optimizmus és biztonság érzetét kölcsönzi. Az alapjegyekben pedig elrejtettem egy csipetnyi afrodiziákumot, így nappalra de esti programokhoz és éjszakára is kiváló lehet. Bár utóbbi kettőre csak a Parfüm Extract változatot ajánlom.  

Összetevők (INCI): alcoholum96%, styrax tonkinensis resin extract, parfum(ambra)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, rubus idaeus fruit extract, amyris balsamifera bark oil, parfum(heliotrope)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, michelia alba flower oil, hibiscus abelmoschus seed oil, hibiscus ficulneus seed oil, vetiveria zizanoides root oil.   

Tájékoztató:

"Ambra" természetes illatosító
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: benzil benzoátot, benzil cinnamátot, benzil-szalicilátot, kumarint, gerániolt tartalmaz.

Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: citronellolt és gerániolt tartalmaz.

Magnólia illóolaj
Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: olyan vegyületet tartalmaz, mely kozmetikai
összetevőként a bőrre alkalmazva allergén kockázatot jelenthet az érzékeny személyek számára: linaloolt, limonént.
Minőség: 100% tiszta illóolaj, nem denaturált, nem rektifikált, nem hígított és szintetizált molekuláktól mentes

Pézsmamályva illóolaj - Ambretta (Hibiscus Abelmoschus)
Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: olyan vegyületet tartalmaz, mely kozmetikai
összetevőként a bőrre alkalmazva allergén kockázatot jelenthet az érzékeny személyek számára: farnezolt.
Minőség: 100% tiszta illóolaj, természetes, finomítatlan, hígítatlan, szintetizált molekuláktól mentes.

White Wild Musk Mallow (Abelmoschus ficulneus)
Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: olyan vegyületet tartalmaz, mely kozmetikai
összetevőként a bőrre alkalmazva allergén kockázatot jelenthet az érzékeny személyek számára: farnezolt.
Minőség: 100% tiszta illóolaj, természetes, finomítatlan, hígítatlan, szintetizált molekuláktól mentes.

Vetiver illóolaj
Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint linaoolt, nerolt, neralt, geraniolt tartalmaz.
Minőség: 100% tiszta illóolaj, természetes, finomítatlan, hígítatlan, szintetizált molekuláktól mentes.





       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése