2016. október 26., szerda

Kézműves parfümkészítő workshop és békebeli parfüm illatúra

Egy különleges tematikus kézműves parfümkészítő workshopra invitálom az érdeklődőket, melyen kizárólag a természet adta botanikai alapanyagokat használjuk fel!

A Bevezetés a parfümök világába kurzus sorozat részeként megismerkedünk az alapvető illat akkordokkal, mint az illatjegyek építőelemeivel, szó lesz a parfüm piramisról, az illatjegyekről, és a parfüm megalkotásának szerkezeti lehetőségeiről, valamint békebeli parfüm illatbörzét is tartunk. 
A tanfolyam díja 40.000 forint + áfa, ebben benne van az 50 ml parfüm amit a workshopon elkészítetek és hazavisztek - ez bizony az igazi békebeli parfüm lesz: Parfüm Extraktum 50%-os illatesszencia tartalommal, értékben több mint a tanfolyami díj fele - továbbá lesz egy kis meglepetés ajándék is.

Elkészítendő parfümötökhöz kérem a három kedvenc parfüm nevét, ezekből tudom majd kialakítani a személyre szabott parfüm receptúrátok változtatható sablonját. Ehhez szükségem lenne még az illatpreferenciákra is, legyen az virág, növény, gyanta, fa, gyakorlatilag bármi ami illattal rendelkezik, mind jól jön ahhoz hogy közelebb kerüljek az illatvilágodhoz.

A személyre szabott parfüm lényege az alakíthatóságon van, így a receptúra sablon sok mozgásteret ad a változtatásnak, tehát kijelenthető: magad fogod megtalálni saját illatodat és Te magad is fogod majd összeállítani.
Hiszem hogy mindenki magának tudja legjobban megalkotni saját illatát, én mint segítő tanácsadó végig ott leszek mögötted, vezetem a kezedet, de a megvalósítás a tiéd.
Úgy vélem a workshop minden előnye között ez a legfontosabb, az alkotás örömét tudom nyújtani, eddig még mindenkit elkapott ennek a csodának a varázslata, nem találkoztam olyannal aki ne merült volna el benne nyakig, ezt látni és érezni az egyik legjobb dolog számomra ami megadatott az életemben.

Gyártási metodikámmal igazolni tudom a természetes alapanyagok nagyszerűségét, találtam alternatívát amely megközelíti a szintetikus illatrögzítőkkel elért bitang tartós hatást és hiszem hogy ez nagy dolog, a kézműves, natúr parfümök készítése terén mérföldkő lehet.

Szeretnék valódi parfüm élményt nyújtani, így a workshopon egy parfüm összeállítása közben sajátítják el a résztvevők az elméleti ismereteket, tehát gyakorlatorientált képzésről van szó.
A témák melyeket körüljárunk:
Parfümök egyetemes nyelve.
Illatjegyek és osztályozásuk.
A parfümök és az illatpiramis.
A kompozíció tengelye és rögzítése.
Koncentrációk és alapok, arányok.
Az illat megalkotásának gyakorlati lépései, gyártási metodika. Összetevők, illatkomponensek jellegzetességei és felhasználásuk lehetőségei.
Megismerkedünk több különböző parfüm típussal, és illatbörzét is tartunk legalább 10 parfümmel.

Várok mindenkit szeretettel! Előképzettség nem szükséges.

Időpont: 

2016 november 30. Szerda.
11-18 óráig. Vagy:
2016 december 3. Szombat.
11-18 óráig.Helyszín: Budapest Pesthidegkút vagy Pilisszentiván, 15 perc autóval a Szél Kálmán térről, vagy 30 perc busszal az Árpád-hídtól.

Jelentkezést csak korlátozott számban tudok fogadni, a következő címen: parfum.receptek@gmail.com.
Érdeklődni is itt vagy a 06 30 210 13 88 telefonszámon lehetséges.

Pintér Zsófia Illatkreátor
 

https://www.facebook.com/events/313399772376461/ 
https://www.facebook.com/events/1032877650158448/
https://www.facebook.com/KezmuvesParfum/

https://elixirsajatkezzel.blogspot.hu/


Részletes tájékoztató:

Szeretnék olyan parfüm élményt nyújtani ami nem egy néhány összetevőből álló egyszerű kis illatosító, hanem egy valódi parfüm összeállítása lenne, mert egyszerű dolgokat bárki otthon is tud készíteni magának, ahhoz véleményem szerint nincs szükség tanfolyami részvételre.

Ami miatt érdemes a tanfolyamon részt venni: igazolni tudom a természetes alapanyagok nagyszerűségét, találtam alternatívát amely megközelíti a szintetikus illatrögzítőkkel elért bitang erős hatásfokot és hiszem hogy ez nagy dolog, a kézműves parfümök készítése terén mérföldkő lehet.
  
Úgy gondoltam minden résztvevő előre megadná milyen parfümöket kedvel, valamint az illatpreferenciáit és ez alapján mindenkivel külön egyeztetnénk és személyenként kidolgoznék egy-egy egyedi receptúrát, melynek alapja az én kollekciómból választott darab lenne.

Azért erre a megoldásra gondoltam, mert a parfüm elkészítése közben átvennénk a parfümkészítés szabályait és módszerét, az illatok besorolását, a piramis elvét, az illatcsaládokat, és a készítés folyamatának jellegzetességeit. Valamint mivel mindenki láthatná hogy más összetevőkkel hogyan kell dolgozni, azokból hogyan épül fel egy parfüm,  véleményem szerint így sokkal nagyobb a rálátás nyílna a parfümkészítés módszerére.
  
A személyre szabott parfüm elkészítése jócskán kíván előmunkálatokat, a tanfolyam kezdetére tehát már adott lesz egy receptúra, amit ott a helyszínen igazítunk formába. Ehhez minden lehetőség adott, ott lesz az orrod, ízlésed, vágyaid, ott leszek én a képességeimmel és a tapasztalataimmal, valamint biztosítom hozzá a kiváló minőségű alapanyagokat.
Ekkor alakítjuk ki közösen a valódi testre szabott illatot, időigényes folyamat, ez a fő oka annak hogy három főnél többet nem tudok fogadni egyszerre.

FONTOS! A FENTIEK MIATT KÉREM A JELENTKEZÉST HÁROM HÉTTEL A WORKSHOP KEZDETE ELŐTT MEGADNI!

A parfümkészítés számomra művészet, nem tudok egyik napról a másikra csak úgy összeállítani valamit, mert amíg egy parfüm képlete és receptúrája létrejön a fejemben sok próbára van szükségem, és még több olyan időszakra amikor semmi mással nem kell foglalkoznom, ha úgy tetszik ihletre és arra hogy jó ideig csak kettesben legyünk a parfümmel. Erre pedig leginkább az esti és éjszakai órákban van lehetőségem, amikor a szagok, zajok, fények elhalnak a házban, amikor teljes a csönd, mindenki alszik már. Csak a tökéletesen ingerszegény környezet biztosítja számomra azt a hátteret amikor az alkotás folyamata ki tud teljesedni. Normál esetben egy egyedi parfüm elkészítése hónapokat, akár fél évet is igénybe vehet, ezen idő alatt számtalan személyes találkozás történik, akkor igazítjuk a parfümöt valójában személyre szabottra. Egy tanfolyam keretein belül erre természetesen nincsen lehetőség, de ennek ellenére szeretném a lehető legjobbat nyújtani, a legtöbbet kihozni belőle, mert ha már belefogunk csináljuk jól. :)
Bemutatkoznék azoknak akik még nem ismernek:
Illatkreátor vagyok, olyas valaki aki illatokban gondolkodik, mintha érzelmeim illatok formájában jutnának kifejezésre. Tudom ez különleges dolog, de nem kell egyedülállónak maradnia, a nazális képzelőerő, vagy olfaktív fantázia tanulható, gyakorlással fejleszthető, és meggyőződésem hogy mindenki magának tudja a legjobban megalkotni a saját illatát.
A parfümkészítést nem kell a luxus tárgykörébe száműznünk, ma már a természetes alapanyagokból széles kínálat áll rendelkezésre, és velük a hatásmechanizmus nem marad el. :)
Egyedi illatokat keverhetünk magunknak
A parfümalkotás módszertanát nem ördöngösség elsajátítani, tanfolyamokat és workshopokat tartok, tapasztalat hogy ezeken mindenkinek képes vagyok sikerélményt nyújtani.
Kollekciómat is ennek szellemében alkottam meg, tág teret hagyva az egyéni ízlésnek, minden receptúrám alakítható, személyre szabható, úgy alkottam meg hogy már egy-egy összetevő mennyiségének változtatásával más és más hatást érhessünk el az illatvilágban.
Az illatok már önmagukban is csodásak de az igazi varázslat a szinergiákban lelhető fel, rengeteg illatpróbát és kísérletet végeztem azért hogy kollekcióm darabjai egyszerűbb formában is előállíthatóak legyenek, hogy minél többeknek legyenek elérhetőek.

Bárkiből lehet parfümkészítő  
Hiszek az információ nyílt áramlásában, abban hogy ezzel jobb világot alkothatunk, ezért írom a blogomat, azoknak akik bátrak és egyedül is belevágnának a kézműves parfümök készítésébe.
Több éves munka után ma már állíthatom hogy velem az abszolút kezdők is biztonsággal belefoghatnak az alkotásba, nem fognak csalódni, kollekcióm három darabját 5-6 összetevőig csökkentettem úgy hogy az illat minősége még elfogadható és néhány ezer forintból elkészíthető. Az alap recepteket kérésre mindenkinek szívesen elküldöm, ezeket a blog segítségével összeállíthatják az érdeklődők, a receptek szerkezetileg egyszerűek, illatanyag tartalmuk az Eau de Toilette (EdT) besorolásnak fele meg, így tartósságuk 3-5 óra.
Akik pedig valódi parfümöt készítenének, azaz Eau de Parfum (EdP), Parfum de méginkább a Parfum Extraktum illatanyag tartalmával szeretnének maguknak kompozíciót előállítani, azoknak ajánlom a tanfolyamokat, ahol már jóval több összetevővel és bonyolultabb receptúrákkal dolgozunk. 
Akár több ezer kombináció létrehozható a tanfolyamokon rendelkezésre álló közel 100 féle alapanyagból, ezt valamint a képességeimet ajánlom fel a workshopokon, ahol akár a kedvenc niche parfümödet is megalkothatjuk, szintetikus parfümöket legfeljebb csak utánozni tudunk, de a vágyott illatvilágot megismerve közösen létrehozhatjuk azt ami a legközelebb áll személyiségedhez. A csodák világába vezetlek be ha úgy döntesz elindulsz velem a kézműves parfümkészítés útján.   

Köszönöm a figyelmet!
Pintér Zsófia
Illatkreátor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése