2016. január 21., csütörtök

Extravagáns és kihívó kézműves parfüm extrakt nőknek - M-M extravagancia

A parfümök besorolása nehézkes mert nincs egységes szabvány az illatokra, többféle osztályozás is használatos. Különösen igaz ez a természetes alapanyagból készített kézműves parfümökre, mert ezek kereskedelmi forgalomban szinte nem is léteznek. Persze vannak a piacon természetes alapanyagokkal dolgozó manufaktúrák, ezek tulajdonképpen niche parfümházak, de kínálatuk épp különlegességet felmutató termékeik miatt szinte már a megfizethetetlen kategóriába tartoznak, legalábbis Európa ezen felén. 

M-M extravagancia parfüm extrakt.

Málna és magnólia kezdettel a Fás-orientális-gyümölcsös vagy Fás-orientális-virágos családba tartozik (eldönthetetlen mert hatása alapján inkább az előbbibe, összetevői alapján viszont inkább az utóbbiba sorolódik, tulajdonképpen akár a Virágos-gyümölcsös családba is sorolhatnám de ebből is kilóg mert fás-balzsamos jegyek a szívjegyben is megjelennek. Besorolásának jellemzőit azért bontottam ki ilyen bőven mert a fent leírt csoportokba tartózó parfümök kedvelőinek ajánlom leginkább. 


36,3 százalékos illattartalommal rendelkező extraktum
Ára: 9294 Ft 30 ml -15094 Ft 50 ml.


Kezdetnek átütő a könnyű és édes majd savanykás málna, a következő pillanatban beterít a puha és mégis erőteljes virágos jegy, a vanília és a pézsma aláfesti ezt az édességet és ettől hihetetlenül lágy púderes lesz az illat, már már elringat ez a gyermeki báj amikor buumm szinte berobban a vetiver, nos ők hárman életre keltik a NŐT. Buja, érzéki és gyönyörű csábításra született. Egy fényűző virágos illat nőknek, akik szeretnének valódi dívaként tündökölni.
Izgalmas extravagáns illat, modern, kellően érzéki és rapszodikus, ultra dögös, lehengerlően sikkes, puha, szinte bőrre simulóan kecses szantálos-ámbás-balzsamos alapokkal. A vetivert ritkán használjuk női parfümbe, de itt kiválóan ellensúlyozza a málna erőteljes előbb édeskés majd savanykás illatát és a magnólia már-már tolakodó csábítását. A magnólia olfaktív ereje jellegzetes és magával ragadó, illata édesen bódító, édes-virágos illat, gyengéd, vaníliás, enyhén savas, finom pezsgős-teás jegyekkel.
A végeredmény egy meglehetősen karakteres illat, de nem tolakodó, a végkicsengés a határozott mégis lágy nőiességbe fordul.
 
Illat profil:
édes gyümölcs
vanília
édes virág
lágy, száraz fűszeres
fás
pézsmaillat
Összetevők:
Vetiver illóolaj (vetiveria zizanioides), Pézsmamályva illóolaj (hibiscus abelmoschus), "Ambra" természetes illatosító, Benzoin abszolút (styrax tonkinensis), Nyugat-indiai szantálfa illóolaj (amyris balsamifera), Fehér szantálfa illóolaj (santalum album), Bourbon vanília CO kivonat, "Vaníliavirág" természetes illatosító, Magnólia illóolaj, 100% tiszta (michelia alba), Málna parfümolaj. Kizárólag természetes, minősített alapanyagokkal dolgozom.Tudom fogok még vele dolgozni mert maga a kompozíció sok mindent tartogat számomra, egykor nagy rajongója voltam, de mára sajnos divatjamúlt az új, egyedi és bitang tartós illatoknak, ilyeneket már nem készítenek csak könnyen felejthető illatokat. Valahol olvastam hogy a fiatalok közé begyűrűzött a légies már-már csak enyhén “illatosított” víz divatja, ezért biztosan a szintetikumok előretörése a ludas. Akik a karakteres és egyedi parfümöket keresik azoknak maradnak sajnos a régi oldschool klasszikusok, talán mert igaz a mondás: nincs új a nap alatt, már régen minden variációt kipróbáltak, kitaláltak. Akit érdekel mert szereti ezt a világot, ki fogom dolgozni az eredetihez közelebb álló több összetevőt magába foglaló kompozíciót is. A Hot Couture White Collection-hoz már csak a fejjegyet kiegészítő feketebors hiányzik (valamint abban nincs szantálfa és vaníliavirág de nélkülük sokkal karcosabb lenne, eltűnne belőle az igazi lágyság és a púderes hatás jóval kevésbé lenne érezhető), tehát alapvetően nem erre gondoltam hanem az igazán nehézbombázó Edp-re. Viszont az Edt nem igazán érdekel mert ott a szívjegyet egészítették ki rózsa és tubarózsa illattal, így létrehozva egy erőteljesebben édes, üde virágos, fiatalosabb kompozíciót, engem viszont jobban vonz az Edp No.1 nehezebb, fűszeresebb lényegesen komolyabb illata. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése