2016. április 18., hétfő

Konfetti parfüm az elbűvölő mandulás csemege merészen egyszerű illata.



Konfetti parfüm az elbűvölő mandulás csemege merészen egyszerű illata.

A merészen egyszerű illat varázsa.


A Konfetti egy elbűvölő mandulás csemege. Mandula és vanília játékos ánizzsal. Bár a kiindulás cukrozott mandula, az ámbra és a mósusz messzire visznek a gyermekkori édességektől – bele az érzékiségbe. Illathatása egyedülálló, rendkívül ritka vonalat testesít meg, mert a dögös nőt egyesíti a játékos gyermekkel, egyszerre megdöbbentő és megható, mégis minden ellentmondást olyan harmóniával tesz kerekké, hogy ha ezt az illatot viselem csak mosolyt látok magam körül. Néha csak lesek ahogy a körülöttem lévők szimatolnak, mert annyira nem a parfümöknek kijelölt szabványos úton halad, szeretem ahogy mindenki arcára mosolyt csal. Ezt az illatot magamnak késztetettem, gondolkoztam is felajánljam-e kínáljam-e egyáltalán az érdeklődőknek, vagy tartsam meg végleg saját magamnak, de épp a mosolyra való fogékonyság győzött meg arról hogy nem lenne szép dolog ha kisajátítanám, hisz nehéz a mai világban örömet okozni az embereknek és ha ezt valahogy mégis el tudom érni akkor az nem maradhat csak az enyém. Azt hiszem már rájöttem mi a parfüm titka: egy életérzést testesít meg, megmutatja milyen vágyakkal indultunk neki a boldog gyerekkorból, de nem keserű számvetés ez, még kevésbé számon kérő, inkább bátorító, simogató, ösztönző. Ez az illatkompozíció szereti az embereket, szeret boldoggá tenni, a gyerekkor szépsége után megmutatja azt is miért jó felnőttnek lenni. Egy vigasztaló parfüm, ami energiával tölt fel, és segít minden helyzetben helytállni mert megmutatja milyen szép az élet…      
     
A parfüm besorolása: 

Ha virág lenne benne akkor soliflore parfüm lenne, de nincs így max. soliamber-nek lehetne besorolni. :) Ilyen besorolás nincsen, de a lényege az hogy egy vonalra felfűzött parfüm (lineáris), ez a vonal pedig az ámbra, fő illatjegyek; fejjegye: mandula, szívjegye: ánizs, pézsma, alapjegye: borostyán, vanília. Egy csipet a gyerekkorból ami csak visszaemlékezés szintjén jelenik meg, a parfüm mondanivalója a nőisségét határozottan felvállaló nőben testesül meg. 

A parfüm olfaktív jegyei:

Cukros, édes csemege de épp csak annyira ami a nőisséget kibontó jegyekhez kell, mert az ánizs kiválóan ellensúlyozza a cukros hatást. A gyerekkor felvillanása miatt nem túl komor, nem túl katonás, mert ha az édes puhaság nem lenne benne bizony azzá válna, ezzel együtt kétlem hogy 20 év alatt használható, ez nem a bakfisok illata, sokkal inkább a már önmegvalósítása teljében lévő nők kedvelhetik. Kezdetekkor rendkívül bájos és finom, puha, szinte az ujja köré csavar, aztán épp ahogy az élet is adja keseredik és válik a valóság leképezésévé, határozott lesz és céltudatos, de nincsen benne semmi a beletörődés keserűségéből, sokkal inkább a már 1000 tapasztalatot átélt, a női sorsot elfogadott, azt teljességében megélt - nem pedig a könnyed bohémságot az illúziókat kergető nő illatát testesíti meg. Rendkívül érzéki illat, mégsem lesz belőle sok, mert nem csak az ánizs tartja vissza a sziruposságtól, hanem a belezsúfolt fás-balzsamos jegyek is erőteljesen segítenek abban hogy ne essen túlzásokba. Sőt nem csak segítenek, hanem egyenesen lehetetlenné teszik azt, hogy túlságosan belemerüljünk a mandulás csemege által felidézett gyerekkorba, volt aki arra panaszkodott, hogy a parfüm nem engedte neki a múltba való mélázást, azt épp csak bemutatta aztán már tovább is lépett.
Az illat cukrozott mandulával indít, egy csepp mézzel a háttérben, majd előbukkan a vanília és visszacsöppenünk gyerekkorunkba. A pézsma aláfesti ezt az édességet és ettől hihetetlenül lágy púderes, balzsamos lesz az illat, már-már elringat ez a gyermeki báj amikor bumm szinte berobban a vetiver, ami a benzoin és a labdanum miatt visszafogott eleganciát áraszt. Az alapjegybe csempészett kókusz – ami egyáltalán nem odavaló jegy lenne – és a szívjegybe csempészett édeskömény finomítja meg az illatjegyek közötti átmeneteket és ad keretet a különben igen különböző illatoknak egymáshoz simulni.  

A parfüm története:

Ennek az illatnak a megalkotása különleges élményt adott számomra, mert átlép minden megszokott sablonon.  
Bevallom az illat mint ötlet nem teljesen tőlem ered, én is kapok néha parfümöket, egy ilyet amit a 40. születésnapomra kaptam gondoltam tovább vagy inkább fogalmaztam át, mert az eredeti nem volt elég kemény és határozott számomra. És az bizony képes volt sok lenni, például a nagy nyári melegben, szinte már zavaróan, és ez még hagyján, mert előszeretettel környékeztek meg a beporzásra indult bogárkák, tömegesen, gondolom keresték a cukros édességet. Az eredeti ötlet nevét nem adom meg, persze következtethető, de maradjon egy kis játék… :) Na meg az eredeti illatból sem sok marad meg az én kreációmban, leginkább az alapvonalat vittem tovább, elsősorban azt akartam bizonyítani, hogy néhány összetevőből is kiváló minőségű és szuper attraktív parfümöt alkothatunk. Mert itt néhány illat hoz létre komplex piramist, sok hangot és akkordot.  A jól elkülönülő néhány hang egyedülálló, szép kapcsolódásokat eredményez. Merészsége egyszerűségében rejlik. Az eredeti illat is lineáris, nálam még inkább - ott az édes mandulás csemege körül bomlik ki a mondanivaló a maga teljes valójában – az enyémben a pézsmaillatú és borostyán-szerű alapbázis szerepe van kiemelve. Ezen jegyeket a legnehezebb megalkotni természetes összetevőkből, különösen a borostyánt, hiszen az egy fantáziaillat.
Erről itt olvashattok:

Igen kedvelem a kihívásokat így létrehoztam a magam borostyán illatát. :) 
Évek óta dolgozom egy olyan eszencián ami a pézsmás, musk-os  jegyeket egyesíteni tudja, ebből lett a borostyán illatom. Ez lett az alapja a Konfetti parfümnek is, de ez az illat nem csak ezért különleges hanem szerkezete miatt is. A parfüm egy sorozat alapdarabja lett, amelyek illatpiramisa kettős alapjeggyel működik, ez adja kiváló személyre szabhatóságát, rugalmasságát… növelhető érzékisége akár hatékony afrodiziákumként is működésre bírható, de csökkenthető így növelhető férfias jellege – mert amúgy uniszex illatról van szó, vagy növelhető a balzsamos, a púderes jegyek hatása, lehet krémesebb és lehet hidegebb,  még akár gyümölcs illatkomponens is belekerülhet… Rendkívül sok arca van és mind-mind egy elmozdulási lehetőséget takar. Tulajdonképpen az illatpróbák közben jöttem rá, hogy akár külön is rögzíthetem a szívjegyet, így nagyobb esélyeim vannak a túl sok gyantás anyag oldódására. A természetes anyagok működének egy különleges aspektusára jöttem rá az illatpróbák közben, arra hogy akár külön is rögzíthetem a szívjegyet, így nagyobb esélyeim vannak a túl sok gyantás anyag oldódására. Nem csak az illat tartóssága hanem jellege is új dimenziókat kaphat.     
További érdeklődés esetén kérem keress meg levélben.



Összetevők (INCI): alcoholum96%, styrax tonkinensis resin extract, parfum(ambra)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, almond fragrance oil,  vanilla planifolia bean extract, parfum(Mandelíne)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, parfum(Vaníliavirág)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, parfum(coconut fragrance oil)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, cistus ladaniferus oil, parfum(Milk&Honey)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, hibiscus abelmoschus seed oil, foeniculum vulgare dulce seed oil, illicium verum seed oil, ravensara aromatica leaf oil, cryptocarya massoy bark extract, vetiveria zizanoides root oil.   

Tájékoztató:

"Ambra" természetes illatosító
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: benzil benzoátot, benzil cinnamátot, benzil-szalicilátot, kumarint, gerániolt tartalmaz.

Kókusz Cabana parfüm olaj (Coconut Cabana):
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: benzil benzoátot, benzil-szalicilátot, cinnamalt, kumarint, limonént és linaloolt tartalmaz.

Pézsmamályva illóolaj - Ambretta (Hibiscus Abelmoschus)
Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: olyan vegyületet tartalmaz, mely kozmetikai
összetevőként a bőrre alkalmazva allergén kockázatot jelenthet az érzékeny személyek számára: farnezolt.
Minőség: 100% tiszta illóolaj, természetes, finomítatlan, hígítatlan, szintetizált molekuláktól mentes.

Massoia olaj (kivonat)
Ez a termék 100% természetes és megfelel az élelmiszeri aromaanyagokra és ízesítő tulajdonsággal rendelkező anyagokra vonatkozó 1334/2008 Európai normáknak.
Előállítás módja: a szuperkritikus szén-dioxid (CO2) felhasználásával történő kivonással (szuperkritikus extrakcióval), mely a bio kozmetikumokat tanúsító intézmények által elfogadott ökológiai folyamat
Eredete: természetes. Nem hígított, frissen kivont, nem tartalmaz semmilyen adalékot.
Főbb összetevők: nagy százalékban tartalmaz ritka illó anyagokat: pentil lakton, heptil lakton, nonil lakton
Az illóolaj összetételében előforduló egyes természetes vegyületek allergiás kockázatot jelenthetnek egyes érzékeny egyének számára, ha ezt az illóolajat a kozmetikai készítményekbe foglaljuk. Az illóolaj összetételében előforduló egyes természetes vegyületek allergiás kockázatot jelenthetnek egyes érzékeny egyének számára, ha ezt az illóolajat a kozmetikai készítményekbe foglaljuk. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: benzil-benzoátot tartalmaz.

Vetiver illóolaj
Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint linaoolt, nerolt, neralt, geraniolt tartalmaz.
Minőség: 100% tiszta illóolaj, természetes, finomítatlan, hígítatlan, szintetizált molekuláktól mentes.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése