2016. június 30., csütörtök

Kézműves parfümkészítő workshop - Válogatás a ternészet illataiból


Különleges lehetőség, kézműves parfümök készítése természetes alapanyagokból, gyakorlati és elméleti oktatással. A két napos képzés során elsőként mutatom be azt, ami miatt igazán érdemes a képzésen részt venni: gyártási metodikámmal igazolni tudom a természetes alapanyagok nagyszerűségét, találtam alternatívát amely megközelíti a szintetikus illatrögzítőkkel elért bitang tartós hatást és hiszem hogy ez nagy dolog, a kézműves, natúr parfümök készítése terén mérföldkő lehet.


Tehát nemcsak hogy lehet természetes alapanyagok felhasználásával igazi parfümöd, de még olyan is készíthetünk ami személyedre van szabva, tehát egyedi illatot alkotunk meg a kedvelt parfümök és illatpreferenciák alapján. Éppen ezért FONTOS hogy a felkészülést már minimum 3 héttel korábban elkezdjük, mert mire a workshop ideje eljön már kész személyre szabott receptúra kell a kezünkben legyen.

Ha a részvétel mellett döntötök a sok tapasztalat meg ismeret mellett összesen minimum 60 ml parfümmel fogtok gazdagodni, csak hogy ne üres kézzel távozzatok. :) ... Valamint hogy az alkotás folyamatába is bepillanthassatok.

Szeretnék valódi parfüm élményt nyújtani, így a workshopon egy parfüm összeállítása közben sajátítják el a résztvevők az elméleti ismereteket, tehát gyakorlatorientált képzésről van szó.

Témák melyeket körüljárunk:
Parfümök egyetemes nyelve.
Illatjegyek és osztályozásuk.
A parfümök és az illatpiramis.
A kompozíció tengelye és rögzítése.
Koncentrációk és alapok, arányok.
Az illat megalkotásának gyakorlati lépései, gyártási metodika. Összetevők, illatkomponensek jellegzetességei és felhasználásuk lehetőségei.
Megismerkedünk több különböző parfüm típussal, és illatbörzét is tartunk legalább 10 parfümmel.

A kétnapos workshop ára személyenként: 35. 000 Ft + 20. 000 Ft alapanyag költség.
Illatos csomagotok tartalma:
• 60 ml parfüm - személyre szabott parfüm extraktum, magas illatanyag tartalommal, egyedi preferenciák alapján megalkotva, alapul a kollekcióm valamely darabját véve.
• 3 db üvegflakon, amiben elviszitek a parfümöket.
• A workshop elméleti részének írásos szerkesztett anyaga, és további módszertani anyagok.

Várok mindenkit szeretettel! Előképzettség nem szükséges.
Időpont: 2016. október 8-9-án
Helyszín: Pilisszentiván, 15 perc autóval a Szél Kálmán térről, vagy 30 perc busszal az Árpád-hídtól.
Jelentkezést csak korlátozott számban tudok fogadni, a következő címen: parfum.receptek@gmail.com.
Érdeklődni is itt vagy a 06 30 210 13 88 telefonszámon lehetséges.

Pintér Zsófia Illatkreátor
https://elixirsajatkezzel.blogspot.hu/
https://www.facebook.com/KezmuvesParfum/

#parfum #parfüm #natúrparfüm #természetesparfüm #nicheparfüm #illóolaj #abszolút #illatkomponensekRészletes tájékoztató:

Szeretnék olyan parfüm élményt nyújtani ami nem egy néhány összetevőből álló egyszerű kis illatosító, hanem egy valódi parfüm összeállítása lenne, mert egyszerű dolgokat bárki otthon is tud készíteni magának, ahhoz véleményem szerint nincs szükség tanfolyami részvételre.

Ami miatt érdemes a tanfolyamon részt venni: igazolni tudom a természetes alapanyagok nagyszerűségét, találtam alternatívát amely megközelíti a szintetikus illatrögzítőkkel elért bitang erős hatásfokot és hiszem hogy ez nagy dolog, a kézműves parfümök készítése terén mérföldkő lehet.
  
Úgy gondoltam minden résztvevő előre megadná milyen parfümöket kedvel, valamint az illatpreferenciáit és ez alapján mindenkivel külön egyeztetnénk és személyenként kidolgoznék egy-egy egyedi receptúrát, melynek alapja az én kollekciómból választott darab lenne.

Azért erre a megoldásra gondoltam, mert a parfüm elkészítése közben átvennénk a parfümkészítés szabályait és módszerét, az illatok besorolását, a piramis elvét, az illatcsaládokat, és a készítés folyamatának jellegzetességeit. Valamint mivel mindenki láthatná hogy más összetevőkkel hogyan kell dolgozni, azokból hogyan épül fel egy parfüm,  véleményem szerint így sokkal nagyobb a rálátás nyílna a parfümkészítés módszerére.
  
A személyre szabott parfüm elkészítése jócskán kíván előmunkálatokat, a tanfolyam kezdetére tehát már adott lesz egy receptúra, amit ott a helyszínen igazítunk formába. Ehhez minden lehetőség adott, ott lesz az orrod, ízlésed, vágyaid, ott leszek én a képességeimmel és a tapasztalataimmal, valamint biztosítom hozzá a kiváló minőségű alapanyagokat.
Ekkor alakítjuk ki közösen a valódi testre szabott illatot, időigényes folyamat, ez a fő oka annak hogy három főnél többet nem tudok fogadni egyszerre.

FONTOS! A FENTIEK MIATT KÉREM A JELENTKEZÉST EGY HÉTTEL A WORKSHOP KEZDETE ELŐTT MEGADNI!

A parfümkészítés számomra művészet, nem tudok egyik napról a másikra csak úgy összeállítani valamit, mert amíg egy parfüm képlete és receptúrája létrejön a fejemben sok próbára van szükségem, és még több olyan időszakra amikor semmi mással nem kell foglalkoznom, ha úgy tetszik ihletre és arra hogy jó ideig csak kettesben legyünk a parfümmel. Erre pedig leginkább az esti és éjszakai órákban van lehetőségem, amikor a szagok, zajok, fények elhalnak a házban, amikor teljes a csönd, mindenki alszik már. Csak a tökéletesen ingerszegény környezet biztosítja számomra azt a hátteret amikor az alkotás folyamata ki tud teljesedni. Normál esetben egy egyedi parfüm elkészítése hónapokat, akár fél évet is igénybe vehet, ezen idő alatt számtalan személyes találkozás történik, akkor igazítjuk a parfümöt valójában személyre szabottra. Egy tanfolyam keretein belül erre természetesen nincsen lehetőség, de ennek ellenére szeretném a lehető legjobbat nyújtani, a legtöbbet kihozni belőle, mert ha már belefogunk csináljuk jól. :)

Bemutatkoznék azoknak akik még nem ismernek:

Illatkreátor vagyok, olyas valaki aki illatokban gondolkodik, mintha érzelmeim illatok formájában jutnának kifejezésre. Tudom ez különleges dolog, de nem kell egyedülállónak maradnia, a nazális képzelőerő, vagy olfaktív fantázia tanulható, gyakorlással fejleszthető, és meggyőződésem hogy mindenki magának tudja a legjobban megalkotni a saját illatát.
A parfümkészítést nem kell a luxus tárgykörébe száműznünk, ma már a természetes alapanyagokból széles kínálat áll rendelkezésre, és velük a hatásmechanizmus nem marad el. :)

Egyedi illatokat keverhetünk magunknak

A parfümalkotás módszertanát nem ördöngösség elsajátítani, tanfolyamokat és workshopokat tartok, tapasztalat hogy ezeken mindenkinek képes vagyok sikerélményt nyújtani.
Kollekciómat is ennek szellemében alkottam meg, tág teret hagyva az egyéni ízlésnek, minden receptúrám alakítható, személyre szabható, úgy alkottam meg hogy már egy-egy összetevő mennyiségének változtatásával más és más hatást érhessünk el az illatvilágban.
Az illatok már önmagukban is csodásak de az igazi varázslat a szinergiákban lelhető fel, rengeteg illatpróbát és kísérletet végeztem azért hogy kollekcióm darabjai egyszerűbb formában is előállíthatóak legyenek, hogy minél többeknek legyenek elérhetőek.

Bárkiből lehet parfümkészítő  

Hiszek az információ nyílt áramlásában, abban hogy ezzel jobb világot alkothatunk, ezért írom a blogomat, azoknak akik bátrak és egyedül is belevágnának a kézműves parfümök készítésébe.
Több éves munka után ma már állíthatom hogy velem az abszolút kezdők is biztonsággal belefoghatnak az alkotásba, nem fognak csalódni, kollekcióm három darabját 5-6 összetevőig csökkentettem úgy hogy az illat minősége még elfogadható és néhány ezer forintból elkészíthető. Az alap recepteket kérésre mindenkinek szívesen elküldöm, ezeket a blog segítségével összeállíthatják az érdeklődők, a receptek szerkezetileg egyszerűek, illatanyag tartalmuk az Eau de Toilette (EdT) besorolásnak fele meg, így tartósságuk 3-5 óra.
Akik pedig valódi parfümöt készítenének, azaz Eau de Parfum (EdP), Parfum de méginkább a Parfum Extraktum illatanyag tartalmával szeretnének maguknak kompozíciót előállítani, azoknak ajánlom a tanfolyamokat, ahol már jóval több összetevővel és bonyolultabb receptúrákkal dolgozunk. 

Akár több ezer kombináció létrehozható a tanfolyamokon rendelkezésre álló közel 100 féle alapanyagból, ezt valamint a képességeimet ajánlom fel a workshopokon, ahol akár a kedvenc niche parfümödet is megalkothatjuk, szintetikus parfümöket legfeljebb csak utánozni tudunk, de a vágyott illatvilágot megismerve közösen létrehozhatjuk azt ami a legközelebb áll személyiségedhez. A csodák világába vezetlek be ha úgy döntesz elindulsz velem a kézműves parfümkészítés útján.   


Köszönöm a figyelmet!
Pintér Zsófia
Illatkreátor


    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése